perjantai 1. lokakuuta 2010

"Ollaan me oikeesti treenattu"

Vaikka ei ehkä siltä näytäkkään: kuva myöhemmin!


Taas oon jättänyt kirjoittamatta. Näin nää tekstit varmaan aina alkaa mutta toivottavasti ei enään ensi kerralla! Edelliseen tekstiin laitoin muistaakseni tuoreempia kuvia (jotka on siis otettu kait myöhemmin mitä tää teksti on julkaistu ja oon laittanu ne sinne...)

Viimeviikon torstaina Noomi täytti 4kk, ja se on iso! En saanut sitä silloin mitattua ja sitten se on jäänyt:( ärsyttää niin paljon kun en enää osaa olla semmonen säännöllinen vaan aina muistan asioita ja innostun ja taas unohan!
Tänään vielä mittaan sen puolitoista viikkoa myöhässä. Aivan varmasti.
Ja mittasinkin Noomi on n.37 korkea (APUA! Tuota siitä halusin aikuisena mutta siitähän kasvaa pian maksi ja mitä mää sitten teen? Nyt sais kyllä kasvu hidastua tai mitä mää oon tehny väärin?!) Eipäs olekkaan:) Käytiin Tellellä torstaina ja mitattiin Noomi ja se oli n.34,5cm ai että ihanuus<3 Laitettiin myös purkat korviin mutta nyt ne on tainnu humpashtaa vähä liian alas. Aluksi rappas niitä mutta ei nyt enää taas muista niitä. Ekalla kerralla kun laitettiin ei tainnutu ees välittää niistä mutta koska en ole saanut aikasiseksi laittaa uusia purkkia kun ne vähän ajan päästä lähti pois niiin....

Lauantaina käytiin lyhyet,kivat ja tehokkaat agiteenit=) Sateella ei ollut lähtenyt treeneihin muita kun Telle koirineen ja minä & Ronja.
Tehtiin puomia aika monta kertaa kylläkin, varmaan 8. Aluksi oli tosihienoja kontakteja ja intoa! Irtoamista ja sivuttaisetäisyyttä tuli muutenkin harjoiteltua lätäköiden takia mutta se oli se mitä ajattelin treenata. Meni kyllä hyvin ja koko ajan oli katse eteenpäin vaikka olinkin taempana! Yhesti kutsuin puomin ylösmenonkohalta Ronjan.

Sitten Aata jokunen kerta. Nekin oli hienoja mutta Ronja on niillä "röyhkeämpi" mitä puomilla, tahto yrittää hypätä kontakteja jos olin edellä tai sivulla.. yhesti varmaa hyppäs alastulon.

Mentiin sitten kyllä muutama kertoja (taiettiin me aika paljon tehä ehkä n.5-10minuutissa) aata ja puomia peräkkäin jotka oli kllä sitten vähän vaikeissa kulmissa mutta eipä se tuottanut varmaan muuta ongelmaa kun koira tais vähä jäähä selän taakse. Yhen puomin muistan miten tyytyväinen oon vaikka huomas silti että R tiesi mun olevan takana mutta käskytin puomi ja oli varmaan pysähyksissä tai ainakin sillain että Ronja meni siihen mistä alkaa puomin alastulo niin vauhilla mutta minä oli vasta ylösmenon kohalla mutta siinä Ronja käveli vähän matkaa mutta kattoo kuitenkin eteenpäin ja sitten meni taas lujempaa=) (sekavaa mutta pakko selittää:D)

Sunnuntaina kävin juoksemassa semmosen kivan lenkin arviolta 4km. Enkä nyt kun on käyny juokseen niin oo tuntenu erityisemmin väsymystä vaan että oisin voinu juosta pikkusen enempikin. Jos oikein osasin laskea aika ois ollu aika hyvä, mutta se tuntuu epätodelliseslta. =) Nyt sunnuntaina en päässy juokseen.

No maanantaina käytiin rokotuksilla. (ja taas kerran miksi en ole tehny ton kans juuri mitään?! mihin kaikki mun aika oikein menee. tietokone lakko tulee kyllä kohta)
Noomi aluksi taas vähän ihmetteli paikkaa ja nousi sitten kaksi(2) kertaa ovea vasten jossa oli lasi ja tarkkaili ulos ympäristöa:D
Siiten kun mentiin "toimenpide"huoneeseen alkoi sitä jo kovasti ujostuttaa mutta uskalsi se käydä ottamassa vähän makkaraa eläinlääkäriltä:)Pöyällä taas makas siinä kauhusta jäykkänä ja pää oli piilossa mun kainalossa :D Saatin ne kummatkin piikit laitettua mutta ei se nyt ees kahtonu mun nameja, voi ressua.
Hampaita olikin lähtenyt jo ja heiluukin ennenkuin kerkesin huomata. Vasta huomasin että Noomilla pitäs kohta lähtä hampaita ja kylläsen huomas pikkusen lisääntyneen pureskelun takia.

Jatkan lauantain kirjoitusta nyt tiistaina.

Eli lauantaina käytiin agissa ja ei sine tullutkaan muita kun minä mutta eipä se haitannut tällä kertaa. Otin vaan Ronjan mukaan kun helpompi keskittyä yhteen koiraan.

Ensin laitoin keinun puoleenväliin oikeaa korkeutta ja treenattiin pitkää pysähtymistä siinä. Sujui jo aika hyvin että pystyin ottamaan etäisyyttä, en vauhtia viittinyt antaa ottaa nyt.
Sitten taas puomia ja aata. Oli kyllä niin hienoja puomeja että oikeesti <3! Aat oli taas vähä huonompia mutta menettelee ne:P
Puomille eri kulmia ja kaikkea muuta kivaa. Katse oli eteenpäin ja koko treenien ajan oli intoa<3 <3
Välillä oli kosketukset vaakalaudalla ja piti vähän korjata mutte eipä se vielä mitään.
Taettiin istten taas ottaa keinua mutta ei tullut sitä suoraan loppuun vaan hyppäs sitten vähä sivusta pois (miksen korjannut tai muuta vaikka ihmettelin asiaa?! sattuko sille jotain ja aristeli?)
Otettiin myös pöytä pari kertaa ja välillä piettiin hengähys taukoja.
Lopuksi vielä keppejä ja voi ihanuus! Ei oo koskaan ei koskaan pujotellut nuin itsenäisesti! Tekniikkakin tais olla enempi melova kuin pomppiva
Ja kun olin vasemmalla puolella. (vaikealla)Siis pystyin olemaan edempänä ja en ollu ihan siinä kiinni vaan varmaan puoltoista metriä! Ja katse eteenpäin:)
Myöskin helpompi puoli sujui ja kulmista takaaleikkauksella vaikeammalle puolelle:)

Taa tein varmsti liikaa, parikin kertaaa olisi riittänyt mutta osasimpa pysäyttää kesken hyvä suorituksen ettei Ronja ollut väsynyt=)
Mun piti pitää taukoa ja ensin ajattelin ottaa Noomin ja harjoitelle kentän reunassa olo mutta eipä se ois hyövyttänyt. EHKÄ nyt tauko ja sitten rataa ennen kuin tulee lumet.


Noomin kanssa ollaan tehty nyt katsekontaktia ja istumista. Alkaa loksahella jo paikoilleen:)
Yhden ihanan asia hoksasin tässä viikonloppuna että Noomi on jo rauhoittunut että osaa o käyttäytyä. Mä vaan sanon aina että se on rasiittava pieni itsensä mutta on se jo ymmärtänyt<3 Vaikka onhan stä vieläkin mutta vähentynyt, mutta mää aina sanoin kaikille kun ne kysy Noomista jotain niin ihan negatiivisesti vaikka oon sillonkin tykänny siitä. Pitää nyt alkaa ylistään sitä raukkaa:) No on se pari kertaa kun ollaan juostu niin yrittänyt tulla eteen ja hiastaa mua myös hakuumalla ja pariin otteeseen on tullut paidan hihaan reikä:(

2 kommenttia:

  1. Otataan haaste, ja toteutetaan se myös! ;)

    VastaaPoista
  2. Jep, se lakko, mutta tänään en onnistunut toteuttamaan sitä. ;(

    VastaaPoista