sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Treenattu on!


Tämän talvisen tokokuvan olen kauan haaveillut laittaa tänne ja nyt se pitää laittaa kun osaan:)Kuva Telle.R ja miksi nää kuvat tulee näin suurena? Jos joku tietää miten saan laitettua nää pinemmiksi nii kertokaa! =)

...Ainakin vähä:)

Tokoa kahesti kotona. Eilen ja oisko maanantaina tai tiistaina=)

Edellisellä kerralla tehtiin meijän ongelma kohtia jotka ovat jotenkin jääneet aina kun on tuntunut siltä etten jaksa paneutua niihin, tai Ronjalle pitää tehdä jotain motivoivaa. Mutta oli onnistunut fiilis kun sain sitten tehtyä:)

Eli otettiin liikkeestä seisomista (tai sen pysähtymistä) käsky tais muodostua "seis"käskyksi "seiso" käskyn sijaan. Mut ehkä parempi näin (sama käsky keinulla) tein että seurautin sitä ja tökkäsin suoraan sen eteen palkkaa ja sanoin seis ja jatkoin pari askelta matkaa. Tein myös sillälailla että kuljettiin ja käskin pysähtyä, palkkasin. Sekä seurautin vähän matkaa ja käännyin suoraan eteen, palkka, ja luoksetulona muutama metri, käsky ja palkka. En oo ihan varma kannattaako tuota luoksetulo juttua tehä kun se paremmin muistuttaa jo sitten luoksetulon pysähtymissä mutta jos sitten opetan pysähtymisen tuolle joskus niin ompahan tuostakin hyötyä.

Ronja kyllä osas hienosti ja akoi ymmärtää ideaa. Välillä kun palasin takasin liikkui vähän.


Eilen raahauduin ulos vaikka oli väsynyt olo mutta kannatti ja ei se sitten vaikuttanut mun treenaamiseen. Ronjan kans ei tehty paljoa.
Eilen tehtiin samalla tavalla pysähtymisiä ja pysähtyi hienosti. Taas vähän liikettä mutta heitin sitten aina vapaa käskyllä taakse palkan.

Otin Millankin kanssa näyttelyjuttua ja vitsit se ravaa ihanasti<3 Muutenkin innoissaan ja jos välillä saatto vähän lopahtaa niin pikkusen innostin ja taas hienoa<3 Seisomiset ei nykyään oikeen meinaa onnistua kun koko ajan pitäs korjata liikkumalla eteenpäin.

Noomin kans vaan piettiin vähän hauskaa ja otettiin katsekontaktia ja istumista muistaakseni, normia ihanaa Noomia.

Eilen aamupäivästä päivään oltiin kattomassa Noomin kans mätsäreitä jotka oli Haapavedellä. Oltiin varmaan semmoset 1 1/2h - 2h. Alussa kun kävelin Noomi sylissä niin nähtii rauhallisesti kävelevä poni, ei tainnu tuottaa pakokauhua ehkä vähän jännäs.
Paikalla vähän ihmeteltiin ja nähtiin Noomia paripäivää vanhempi Siru shelttikin. Kumpikin aika ujona haisteli toisia :D Sitten katsottiin kehää ja välillä tuo ois yrittäny ryykätä sinne esiintymään;)
Käytiin myös nuorisotalon sisällä ja mentiin ritiläliuskaa sisälle että saatiin eri pintoja tesmata. Ihmettelin vähä miten se tuotti järkytystä Noomille. Saatto hieman johtua kun siinä vieressä istu koira ja muutama ihminen oli vieressä. No sain se meneen sitten vähän matkaa mutta hyppäs maahan kohta eikä meinannu tulla. Taas sain vähän matkaa mentyä mutta eipäse oikein tuonu tulosta.
Sisällä kun oltiin kävelty semmoset 5m niin pakitti yhtäkkiä täysiä ovelle päin :O No olihan siellä ihmisiä mutta houkuttelin sen sitte ja pijin sitä sylissä ja sai se välillä kävelläkkin ahtaudessa.

Tänään sunnuntaina oli ensimäinen kerta perustottelevaisuus kurssia (koska täällä ei ainakaan tähän vuodenaikaan lähellä ole pentukursseja)jonne Noomin kans suunattiin.

Eipä olla ennen koirapuistossa käytykään tai oikeastaan olimme parkkipaikalla.
Ensin kerrottiin tavotteista ja mitä osataan sitten jakauduttiin ryhmiin ja mentiin itse asiaan.

Näytettiin Kaijalle miten me osataan ketsekontakti sitten tehtiin "seuraamista" peruuttamalla ja ensin noomi kylläkin söi vain mun kädestöä kun peruutin. No sitten peruutettiin ja Noomi katso mua ja sitten vielä et käännyin mutta siinä kohti ainakin Noomi pomppas ilmaan ja aikasemmin muutenkin. Huomasin et tehtiin vähän vaikeeta.
Istumisia myös ja tauoilla Noomi oli Tarjan autossa. Ulkona oli hyytävän kylmä, räntää satoi ja välillä kävi voimakas tuulenpuuska. Taas alkaa se vaihe vuodesta et sormet on kohmeessa:( Pikku rukka oli ihan kylmissää varsinkin lopussa ja matkalla kotiin. Ens kerralla takki päälle ja vaikka häkki mukaan!


Noomi n. 4kk
Kuva Telle.R

2 kommenttia:

  1. Sulla tuli vahingossa kaksi kertaa toi "Tämän talvisen tokokuvan olen kauan haaveillut laittaa tänne ja nyt se pitää laittaa kun osaan:)" Tuohon keskelle ja sitten ihan alkuun. Mutta noista kuvista, vedät siitä kuvan päältä silleen, että menee siniseks, ja sitten napsautat oikealla hiiren painikkeella, ja siihen tulee varmasti jotain kuva koko -juttuja. :) Toivottavasti onnistuu!

    Hauskaa että pääsitte kurssille Noomin kanssa. Mulle tuli vähän tokokipinää, mutta ei ole järkee treenata, kun pilaan kuiteski kaikki, meen sitten joskus kurssille. :) Mun laiskuuden kun tietää, niin tää tokokipinä kestää tän yhden ainoan illan. ;)

    VastaaPoista
  2. Kokeilin mutta meillä on ainakin osa sitä sitten enkuksi ja mäkun oon niin lahjakas siinä... Pitää kattoo. No kouluta pois, sä sitä pilaa. Voit varmistaa asia ettet tee mitään semmosta mistä et oo varma:) korjaan virheen.

    VastaaPoista