maanantai 18. lokakuuta 2010

Perustottis kursseilua





Höhöö! Kukakohan on aika mestari tässä blogin päivityksessä (päivittämättönmyydessä?!)Käytiin torstaina ja sunnuntaina perustottiskurssilla:

Torstaina kurssi oli agikentällä.
Ilalla oli taas aikas kylmä ja takkia sai laittaa päälle ja ottaa pois.
Tehtiiin aluksi leikkimistä kun kentän toisessa päässä oli koira niin leikittiin Tellen räsyllä. Sitte tehtiin nyt seuraamista immuuttamalla(?)suju paaljo paremmmin kun sillon viime kerralla kun tyyppi vaan pomppii ja oli se aika sähläystä sillo.
Mutta nyt ehkä muutama pomppu askel pääsi käymään ja muuten hyvää ja tehtin pysähyksiäkin lunmella! Ei ongelmaa vaikkaei sitä nyt siinä kovin viittiny istuttaa. Aina kun kuuntelin neuvoja niin istuu ja katsekontakti:) Otettiin myös lopuksi piitkä luoksetulo niin että Maiju piti ja kiusasin Noomia räsyllä ja huusin tänetännetänne ja sitten vielä tänne ja Noomi juoksi hippulat vinkuen räsyyn:)

Toisella kerralla jotain samoja en muista hirveesti (tä on tätä kun ei päivitä..)

Kotonakin sisällä ollaan sitten tehty immuttamalla seuraamista ja hienoa on ollu:)
Ronjan kans myös aina jotain temppua ja sellasta muuta mukavaa.

Lauantaina mentiin sitten agiin (PALJON mieluummin olisin ollut Kajaanin agilitykisoissa!!) Ronja oli hurjan pätevä=) Tehtiin yhtä kivaa rataa (kaikki kivat radat on tietysti mun tuomia;) no eii iha) jota muunneltiin hieman. Ronja irtos aika kivasti mutta pieniä sähellyksiä oli välillä mutta semmosia kivoja vain.. Välillä tuntu etten kahtonu ees ronjaa vaan se jäi jonnekkin mun toppatakin taakse:D
Keppien jälkee aioin tehä persjätön kun lähettiin aivan toiseen suuntaan sitten mutta R lopetti kepit kesken joten tein sitten kepit uudestaan ja tein aikas kökön valssin (no ei siinä oikein mahtunutkaan tekemään ja varsinkaan mitään terävää valssia) no löydettiin sitten se hyppy ja jatkettiin matkaa.¨

Tehtiin 2eri rataa jonka menin muistaakseniaina 2kertaa ja lopuksi varmaan 2vielä kepeillä semmonen irtoaminen että kun Ronja pujotteli niin tein sitten sylkkärin ja ojäin keppien toiselle puolelle ja käskin ronjan mennä hypyn ja toisenkin hypyn jota kohti mun piti kiiruuhtaa kun näytti siltä että se juoksee ohi..

No sitten putkien jälkeen jollain radalla kävi semmonen kömmähys2kertaa että laitetiin putkea sitten vähän mutkalle koska R juoksi mun jalkoihin kun en kerennyt.. Jos oisin käyttänyt hieman erilaista ohjausta niin lis voinu onnistuakin mutta kun piti takaaleikata putkelle joka oli hieman ensin vinossa ja sitten kun R meni putkeen niin mun piti kiiruhtaa jo sitten sinne putken toiseen päähän ja Ronja juoksi sitten 2kertaa jalkoihin.. Ei ehkä sitten olis pitänyt takaaleikata tai opettelisin vielä juoksemaa tai treenattas tämmösiä.

Mut mua vaan nauratti vaikka Ronja juoksikin jalkoihin varsinkin toisella kerralla pahki lujaa.. Oli hauskaa ja kivoja ratoja joista keksi toisenlaisia ratoja ja niissä tuli yllättäviä vaikeuksia. En muista niitä ratoja mut tuntu hienolta mennä kun Ronjalla oli vauhtia ja intoa ja se pelitti hienosti.. Superhauskat treenit:)
talvi älä tule nyt ja aja meitä talviteloille:(
Olisin varmaan muistanutkin nuita treenejä mutta asiat on suurinpiirtein tuossa ja oli aika monta rataa..

Sitten sunnuntain kurssi koirapuistossa.
Tehtiin aluksi muiden koirien ohittamista pujottelemalla. Meni hyvin kyllä välillä sinkoili ja ihmetteli muita mutta oon tyytyväinen. Keskivälissä sitä oppi kentällä nuuskuttelemisen taidon kun siinä annoin nuuskutella.. No onneksi sitten tajusin kieltää sitä ettei rupea nuuskiin:(

Sitten mentiin erikseen kentälle ja tehtiin siinä makkararinkiä ja pitkän matkan luoksetuloa että sitten kun Noomi oli (tein taas samalla tavalla kuin torstaina)
muutaman metrin päässä niin sanoin "vapaa" ja heitin lelun sivulle. Leikittiin myös.

Ollaan kotona tehty lelujen kanssa "nouda" -käskyllä noutoa ja kyllä se jotain ymmärtää!

Jatketaan!

Pesin nyt keskiviikkona koirat. (oli jo korkea aikakibn kun koirat on keksiny uuden likaisen harrastuksen)Voi rotta(!) tuota Noomia! Oikeesti se oli maailaman huvittavin otus:) Aluksi menin pesuhoneeseen sen kanssa ja annoin sille namia sitten laittoin muutaman kerran aina lisää "tehoa" suihkuhanaan ja lähemmäksi suihkua koira ottaan nameja ja sitten just siihen suihkun alle ja niin että se kävi vähän jo alla.. Arasteli vähän mutta oli myös kiinnostunut.. Sitten kun rupesin pesemään sitä niin korvat painum luimuun ja oli ihaan hirveetä. Ei kelvannu makupalat..

Ihan hyvin kuitenki sitten antautu kun sitten pesin saippuaa pois. Tais yrittää karata.

Ronjakaan ei tykännyt ja karkasi ku ei ollu kiinni.



No nyt syyslomalla kunhan se tän viikon jälkeen alkaa niin pitää treenata ja on mullaaika paljo suunitelmia mitä tehä sitten.. Nautitaan tästä viikosta kun ei oo enää kokeita ennen syyslomaa<3


(Kuvia kun koirat nauttii viimeisistä ensilumista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti