torstai 13. lokakuuta 2011

Agility ja toko tasapainossa


Muistaiskin! Ollaan tokoiltu. Ja aksattukkin on, tottakai. :)

Joskus ööö viimeviikolla(?) kotona tokohyppyä, Ronjan kanssa seuraamista. Ensin tokohyppyä ja muisti hyvin. Menin tarkoituksella n. 4m päähän ja lähetin "hyppää!" pyöri ympyrää ja varmaan toiseenkin suuntaan ja hyppi vasten (:O :D) Oli ihan mitämitämitä?! No löysi se avustuksella toiselle puolelle. Tein vain yhdesti istumisen, kun meinasi ennakoida. Seuraamisessa oli vähän hajamielinen, paikoin hyvää, välillä katseli eteenpäin ja edistikin kait. Lopuksi muutama lyhyt luoksetulo hienosti suoraan eteen! Noomi sitten sai opetella hyppyä, on se sitä kait viimevuonnakin tehnyt muutaman kerran. poingpoing ilmavaralla hyppeli, ihan mielissään pieni=) Harjoittelimme myös sivulletulo ja vähän luoksetulon eteentulemista.

Hmmm. Sitten ollaan käyty Tellen ja koirien kanssa koululla. Ronja ja Elvis paikallamakuuussa, meni tapaansa vinoon... Muistaakseni seuraaminen ihan hyvää välillä kait edisti (?) ja käännökset oli kamalia. Maahanmeno hyvä. Seisomista vähän otettiin, se oli htä kamala kuin aina ennenkin. Palkkasin ja kehuin liikkeiden välissä ja vähän liikkeissäkin.

Noomi teki varmaan sivulletuloa ja poispäinkäännöksiä ja sylkkäreitä. Pitää muistaa pitää se lelu taskussa kun se kyyläää sitä ja ei onnistu mitä yritetään tehdä. Vaikka haluaisin että osais tehdä sylkkärit ja poispäinkäännökset vaikka oiskin lelu toisessa kädessä.

En muita ollaanko treenattu tokoa tämän enempää.

Sunnuntaina agilitya. Rata jota tehtiin aina siihen asti kun tuli joku kontaktieste tai kepit. Aluksi hieman pituutta. Alussa oli hyppykuvio joka ei ollutkaan vaikea. Sitten a välistä ja pari hyppyä, kepit välistä takaaleikkaus onnisui(! olin ihan mielissään) sitten kierrettiin takaa toinen hyppy kun hypyt olivat vierekkäin ja valssi. Tossua toisen eteen pituus ja hyppy. Ensimmäinen hyppy jossa valssasin ja pituuskohta oli vaikea kun valssasin just ennen niin kääntymiseen menee aikaa ja Noomi tuli varmaan pari kertaa ohitse pituudesta. Niin ja sitten se pituus hyppy suora ja putkeen tavallaan aika vaikea vienti ja ansaeste hyppy, siitä sitten "hyppykolmio" puomi välistä samanlainen putkeen vienti ja vika hyppy.

Tokallakin onnistui takaaleikkauset ja kerkesin viemään putkeen mutta pari kertaa tuli ohi "hyppykolmion" vikasta hypystä. Minun vikani.

13.10 Tänään sitten ajattelin käydä vähän ottamassa jotakin kentällä, ja jos olisi ollut avaimet olisin kokeillut uusia kujakeppejä sekä ottanut pussin, jota ei olla tehtykään. Paitsi ei minulla olisi ollut avustajaa.
Ei ollut hirveästi aikaa ja päätin sitten jotakin tehdä vanhoilla hypyillä. Päätin että harjoittelen niiä takaaleikkauksia. Laitoin 3 hyppyä suoraan mutta keskimmäinen ei ollut linjassa vaan vähän syrjässä. Siitä tein kahdet takaaleikkaukset. uutaman kerran ja toiseeen suuntaankin. Ensin mulla oli lelu taskussa, mutta se oli hidas saada sieltä, ja kädessä ei toimi. Vein sen sitten loppuun ja ajattelin että karkaa muttai ei mennytkään sinne, tokalla juoksi kyllä sinne määrätietoisesti, mutta kun karjaisin niin ei ottanut, raukka. Sitten oikein. Lopuksi pöytää pari kertaa namialustalla. Ronjan jälkeen.

Ronja välissä siis ja voi että se oli onnellista koiraa. Täytyy ottaa mukaan tässä joskus:) En heti muistanut että se osaa kontaktit ja kepit, tehtiimpä siis niitäkin, olin ihan mielissään kun muistin että "Ainiin, osaahan se kontaktit ja kepit!" Ronja on vähän kummallinen nyt kun se välillä on ihan mukana ja sitten saattaa heittäytyä johonkin hajuun. Jos sillä on juoksut. Aluksikin ihan inntona kun käveltiin radalle sitten löysi hajun ja juoksi sen perässä. Välillä otin pannasta ja näytin namia. Teimme aata ja puomia ja vähän niitä takaaleikkauksiakin, hih! Sekä keppejä. Oli kiva juosta=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti