lauantai 12. maaliskuuta 2011

hiihtolomaa


Lomalla pitäisi saada aikaseksi kaikennäköstä. Noomin piti oppi naksutin hiihtolomalla mutta nyt on jo hiihtoloman toiseksi viimeinen päivä, ja mukaan on mahtunut kaikenlaista vaikka luulinkin hihtolomasta tulevan tylsä..

Maanantaina hoidin siskonlapsia ja illalla suunnattiin Ronjan kanssa Kajaaniin Roosalle taas kyläilemään:) Mentiin linja-autolla ja matka sujui hyvin. Aina kun linkkuri oli pysähtymässä jossain paikkakunnalla Ronja pomppasi ylös.

Tiistaina vietettiin ihan aktiivi päivää. Aamulla pompattiin ylös (herään nyt lomalla aikaisin...) Lähettiin joskus ehkä 10 tai 11 aikaan ehtimään treenipaikkaa, ja minä tunnuin tietävän niistä enempi mitä Roosa;D Lopulta sitten päästiin asettumaan treenipaikkaan, jossa ei kuitenkaan ollu hirveesti häiriötä, (mulle ja Ronjalle häiriötä pitäs olla kun täällä ei oo tilaisuuksia reenata)kun kokoajan piti siirtyä etemmäs kun tuli jotain rekkaa ja autoa sinne autokorjaamojen ja sunmuitten pihoille.

Ronja ei ollut ihan täysillä mukana mutta hyvin kuitenkin. Vähän ok seuraamista, seuraamisesta seisomisen stoppeja, luoksetulon eteentuloja lopuksi. Perus oli kaikki. Mutta otettiin sitten että Roosa teki kaikenlaista Seitan kanssa ja laitoin Ronjan makaamaan. Se oli siellä aika monta minuuttia ja pari kertaa palkkasin. Lopuksi kuitenkin nousi niin korjasin tilanteen.

Sitten käveltiin Roosalle, ja kohta lähettiin hiihtämään jonnekin järven jäälle, koirat otetiin mukaan. Siellä Ronja ois halunnu hurvitella mielensä mukaan ja mun käskyjä ei meinattukaan totella, ja sitten mentiin yhden saaren ohi, (tai me mentiin siitä vähän etemmäs mihin paistoi aurinko)ja siellä oli koira, ja Ronja näki sen koiran ja meni sinne saareen ja nuuskutteli siellä eikä meinannu tulla vaikka hainkin sen sieltä sukset jalassa. Koiran omistaja lausui erään mainitsemattoman kommentin, jonka tulkitsin negatiiviseksi...

Seuraavana päivänä keskiviikkona oli sairas. Arghh kun se ärsytti kun ei keretty kun yhtenä päivänä tehdä jotain... Linkulla kotiin ja siellähän oli tietysti sitten toinenkin koira, (ja vielä lapinkoira) Ronja ei tykkää koirista eikä rotutovereista varsinkaan:D

Sitten eilen perjantaina olin kait ihan terve mutten jaksanu tehä mitään.
Tänään taas Kajaaniin mutta mökille, sitten loma on ohi. :)

Kait me muuten sunnuntaina treenattiin sitä naksutinta ja Ronjankanssa uutta asiaa, eli lepäämistä kun reenaan vaikkapa Noomin kanssa.Aluksi se oli vaikeutetuna kun käskin mutta sitten innostuin opettamaan sitä ja helpotin asiaa. Laitoin päiväpeitteen eteisen matolla taiteltuna ja laitoin sinne palkkakupin ja käskin mennä sinne ja naksautin ja käskin jo mahaankin, käänty hyvin jo mua kohti ja oli ihan hyviä ne, sanoin jo käskyäkin kun on vähän vaikea olla hiljaa kun koira ei tiedä mitä pitää ja saa tehdä. Sanoin myös mene ja sitten sitä oikeaa käskyä. Pitää katsella miten alkaa opettamaan.

Uups, taas unohtu kirjottaa loppuun.. (sunnuntai 20.3)

Öö, meillä on ollu muutamia pikkureenejä, tai yhet en muista olenko sanonut niistä jotakin mutta mutta tässä muutamia kertoja sitten, ei menny ihan nappiin oli paljon sähellystä ja vähän liukastakin (videota on...)ja sitä edelliselläkin kerralla oli vähän vaimeaa. (Näistä kummastakin tuntuu että olen kirjoittanut on niin pitkä aika... :O)

Toissakerralla olitn kanssa videoo, mutta sen muisti tuli täyteen, turhasta sähläyksestä un ei ollut kuvaajaa, Noomilla ja ehkä mullakaan ei olluty hirveesti jotain tiettyä raivoa, Ja Noomin putken menemiset oli semmosia häsellyksiä ja minusta riippuvaisia ja lelustakaan ei N saanut hirveesti irti... (saattaa myös vähä kaikki hajamielysyys ym. johtua juoksuista)

Onneksi viimekerralla Noomi oli hurjan pätevä jälleen! Yks vaha räsy jota käytin pitkästäaikaa sai kyytiä ja hajosi kokoajan palasiksi:D Putki oli uulla enlä jaksanut ottaa nytten mitään hyppyjä. Irtosi hienosti ja leluun kiinni, ja putki alkoi löytyä omasta alotteestakin ja nyt kun virittelin sanalla putkeen ja pysyin ite smassa paikassaja lähetin muutamasta metristä, meni hienosti eikä oikonut vaikka lelu oli valmiina. Lelu myös löytyi kun tuli putkenpäästä eikä katsellut mua niinkuin parikertaa sitten. Tein muutamia toistoja kummaltakin puolelta.
Häiriötä oli vähän ja lähti vähän haukkumaan mutta onneksi tuon saa aika hyvin takaisin jos lähtee karkuun ja kyllä kutsumallakin varsinkin kun ollaaan reenaamassa agia! :D

Ronjakin on päässy aina vähän revitteleen ja on ollu innoissaan, ja kerran oli vähän kuritonkin, otettiin poispäinkäännöksiä ja irtoamista namikupilla ja putken kulman löytämistä. Aina ei menny ihan nappiin mutta parasta on kuin Ronja puhkuu intoa!!

Niin ja Noomilla alkoi joskun siinä viikolla yhdeksän(9) juoksut, ja yksi päivä ladyjen välit vähän kiristyivät ja tappelivat ensimmäisen kerran. En ensiksi ihan hoksannut kun se vaihtui riehakkaasta leikistä tappeluun. Ääntä siinä kylläkin oli vaan enimmäkseen pelissä, mutta Noomi vastas kyllä Ronjalle ärhäkkäästi takasin. Aloittajaa en tiiä kun oltiin potkurilla ja kahtelin vaan taaksepäin, sitte havahuin ärinään.

Tänään laitan tän tekstin esille, kun oon niin laiska...! Ei olla muistaakseni tälläväliin treenattu, muuta kuin naksutin reeniä ja Ronjalle omaa paikkaa reeniä, sujui hyvin kummallakin, ehkä Noomi jonakin kauniina päivänä oppii naksuttimen? No minustahan se on kiinni mutta ei oo yhtään sellaista tuntumaa että, se tajuaisi sitä.




yy-ymm kyllä minä ymmärrän!

1 kommentti:

  1. Taas olette touhuilleet kamalasti! Jospa se Seitallekin olisi aika opetella naksua, itseasiassa voisinkin heti mennä opettamaan, pitää vaan muistaa tehdä toistoja päivittäin. :) Yritän myös päivittää blogia, jospa se onnistuisi pian.

    VastaaPoista