sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Jaksaa aksaa! :D

Huhhuh! Eipä olla sitte taaskaan vähään aikaa päivitetty blogia. No mutta kokeet on (toivottavasti) nyt sitten ohitse! En tiiä mistä alottasin.

Viimeviikon torstaina vissiinkin käytiin Tellen ja Neran, ja mulla oli Noomi. Niin käytiin treenaamassa agilitykentällä ensimmäistä kertaa. Oikea putki ei ollut ongelma. Laitoin hypyn ja putken suorana ja siitä molemmilta puolilta molempiin suuntiin. Ne oli hyviä vaikka Noomi ei meinaa huomata lelua jos laitan sen vaikka putken jälkeen tai jos heitän sen, koska oon kömpelö siinä että lelu on mun nyrkissä ja päästään sitten räsyn pitkäksi kun pelkään että tuo nappaa sormesta (vaikka ei siinä enää ole mitään pelättävää kun on jo tottunut, mutta en muutenkaan halua tuolla "vahvistaa" sitä.) Pitää erityisesti painottaa tuota irtoamista ja että putket imee, mutta kyllähän ne siitä ajan myötä:) (Yleensä palkaan lelulla, ja namipalkaa vain harvoin)

Mutta arghh! Tuo kentän ladalla riehuminen saa mut kiehumaan. En siedä sitä, (ja koska olen tottunut siihen että Ronja on niin viilipytty) enkä tiedä oikein millä keinolla saan sen hiljaiseksi. Ei huomiota, kieltäminen vai keksin muuta ajateltavaa. Ei ole kovin järkevää tehdä näitä kaikkia. :D

Tämän viikon keskiviikkona mentiin taas reenamaan ja Noomi ei varmaan pystynyyt keskittymään kun sähelsi normaalia enemmän. Aluksi oli huvittava kun täysillä juoksenteli siinä esteiden vieressä. Aivan ilonen. Mutta sitte se vaan ei pysyny käsissä koko homma, vaikka yritin huolellisesti ohjata ja käskyttää tahto varastella lelun luo vaikka yleensä kun kiellän tottelee ja tulee takasin, nyt vaan meni ja rupes leikkimään. Mutta kait nuorelle pitää antaa anteeksi? :D
Itse "rata" oli ensin sellainen että putki oli ns. loivalla uulla ja putken toisessa päässä oli hypyt vierekkäin. Otin jotenkin niin pari kertaa että putki ja hyppy ja toiseen suuntaan. Toisella kerralla laitoin uulle ja hypyt kummallekin suulle. (Pysyi muistaakseni ihan hyvin Noomiksi) Putken jäleen tahtoi tulla ohi hypystä ja sai olla tosi tarkkana ohjauksessa ja ettei jäänyt selän taakse, mutta kun pitää sen lelunkin kanssa säätää niin on vaikeaa. Sain sen sitten onnistumaan ja laitoin sitten että tultiin toisesta suunnasta ja putken jälkeen se lelu jolle karkasi ja tahtoi ohi ekasta hypystä (kokeilin myös että itse kerkeän mukaan niin että kun ne hypyt oli vierekkäin niin siitä kierrättää mutta ei ihan onnistunut)Pari kertaa kokeilin ja sitten onistuttiin.

Menen ihan sekasi tuossa kun selitin että hyvä jos tekään saatte selvää.
Voisi kotonakin ottaa jotakin irtoamista ja kokeilin taas nuita mun älynväläyksiä nin takaaleikkausta joka ei suju millään. Vois harjotella tätä kotona.


Torstaina mummokoira täytti 9vuotta! Hurjasti Lolokalle onnea! <3 Parhain koira (maailman parraita kuten mummu sanoo:D)ja joka on opettanu mulle niin paljon, ja joka jaksaa aina jekuttaa mua:D Illalla ois tarkotus käyttää koiria hietamäellä jos Noomikin menis ehkä uimaan, niin otan kuvia. Synttäreitä ei mitenkään juhlittu, koska en saanu aikaseksi tehä mitään kakun tapaista...

Juoksemassa oon käyny nyt joitakin kertoja ainakin eilen ja viikko sitten lauantaina, matkaa vaan pitäs pidentää, mutta olihan se eilen vähän väsyttävää juosta ylämäkeä ja vastatuulikin oli etten meinannu saaha happea:D Pitäs saaha tuo Noomikin opettettua mukaan, siskoa vasten se ei yritä hyppiä.

Ehkä me ollaan tehty muutakin mutta en muista.

Muu on kirjoitettu eilen sunnuntaina 22.5 mutta sitten reenasin vielä kotona niin pitääpä lisätä. Innostuin treenaamaan agia kotona että eipä muuta kun hyppy ja putki suora ja sitte putke viereen vähän vinossa kepit.
Noomi sai olla ensin muistaakseni ja otin hypyn molemmilta puolilta, pysyi hyvin, ja hoksasi lelunkin putken päässä =)

Ronjan kanssa mentiin hyppy putki ja kepit, muttei meinannut onnistua, tais mennä väärääm väliin, niin otettiin niitä erikseen että laitoin kuppiin palkan ja innostin sitä keppien toisesta päästä (mulla on vain 4keppiä tällä hetkellä) meni varmaan ekan välin ja loput juoksi, tai juoksi ja vikan välin. Ronja on kestää aika hyvin vejätystä muuten:) sain sen onnistumaan ja lopuksi kummaltakin puolelta että käskin sen ja jäin ite paikalleni, meni kyllä aika hitaasti mutta kumminkin.

Toisella ja kolmannella (en enään muista mitä kummallakin, niin laitan ne yhteen) kerralla reenattiin Noomin kanssa että laitoin sen pari metriä putkesta ja saatiin hyvin reenattua odottamista, pysyi hienosti eikä mua ees väsyttänyt vaikka nousikin, oli vaan kiva reenata nuitakin. Pystyin tekemään pikkusen että lähin muka "liikkelle" ja kättä "liikautin" tai aina muka nytkähin liikkelle. Otin myös että laitoin erikseen takaakiertoja siinä ja ekalla kerralla kiersi koko esteen mutta kun otin tarkkuutta niin onnistui. Putkellakin taisin ottaa ja takaakierron. Vielä otin että jäin putken päähän ja lähetin, ensin meisan ohittaa putken vaan mutta sitten hoksas ja meni. Noomi oli kyllä näissä reeneisä super! <3


PS. "Suomi on uusi maailmanmestari, hei maailmasmestari, hei maailmanmestari..." :D

2 kommenttia:

  1. Agility on kyllä huippua (leijonat myös)!! Mekin ollaan harjoiteltu näitä paikallaoloja, kun käsken Seitan odottaa ennen kun päästän sen mettään, ja juoksentelen siinä ja heilun, hyvin siis menee. Ootan taas torstaita, keppiharkat on jääny harmmillisesti joiltakin päiviltä :( Ronjaa onnittelinkin jo, mainio mummo se kyllä on. Tuskin koirat kovin loukkaantuu, jos kakkuja ei tarjota, eihän ne sen päälle muuta ymmärräkkään, kun että hyvää on. (Ei, en minä mittään sanonu.) Mua harmittaa ihan hulluna kun tää flunssa vaan venyy ja venyy, pienenä kylläkin, urheilemaan ei kuitenkaan voi mennä. :(

    VastaaPoista
  2. Niin kummatkin on! Hyvähyvä. Ei se haittaa jos ei ihan joka päivä reenaa, saattaa innostus kärsiä. No höh, yritä pitää ittes lämpimänä!

    VastaaPoista