maanantai 22. elokuuta 2011

Syksy on ja kesä on pois...

Talvea ootellaan...? Hmm. Koulut ovat alkaneet ja ilmat viilenneet. Noomilla on kait nyt alkanut juoksut. Olen seurannut sitä viimeviikon ja luulen eilen nähneeni lattialla minun huoneessani ihan tuoreita veripisaroita. Olen huomannut niitä myös aikaisemmin kodinhoitohuoneessa mutta ne kait ovat veljeni koiran. utta minä olen jopa odottanut nuita Noomin juoksuja. haluan että ne ovat nyt ja sitten pois alta. Ihan hyvä pitää taukoa (ihan niinkuin sitä ei olisi noin 6 kuukautta vuodesta) ja muutenkin ajattelin (huom. imperfekti) että opettaa arkielämän asioita.


Ja muutama viiko sitten oli treenit. Saatiin toinen musta pyöreä putki:)

Tässä on rata jota teimme. Muurin tilalta pöytä. 7 oli hyppy eikä rengas, eikä se ollut nuin kaukana. Keppejä ei ollut joten laitettiin putki vinoon. Ihan hyvin meni, vähän tahmeat sylkkärit ja Noomi alitti okserin jotai ei olla edes tehty. No rima oli alimmassa ja toisessa ei ollenkaan vai oliko aluksi alimmaisessa (vanhat hypyt) ¤710 tarkoittaa pituutta, ei pöytää:D Tuo suora putki ei oikein imenyt Noomia. Vaikka irtoamisia ollaan treenattu. Pöydällä pysyi hyvin vaikka menin monen metrin päähän mutta alussa tuli ohin pöydästä vai eikö pysähtynyt. En muista. Punainen 6hyppy yritin vedolla (?) tai jotenkin silleen(...) viedä sen putkeenmutta menin vääräänpäähän vaikka nämä onnistuivat aiemmin. (n varmaan ole kirjoittanut niistäkään) Treenattiin niitä sitten lopuksi ja valssilla ja vastakkaisella kädellä.

Viikon tai pari vanhoihin treeneihin. Otettiin yksi rata jotai tein pätkissä. Aluksi vinoittain oleva hyppy ja kaksi suoraa sekä putki puomin alla. Kun menin laittamaan Noomia paikoilleen se ei ensin istunut milläään vaan huuhaili muualle (yksi syy miksi ajattelin että juoksut ovat kai tulossa...) ja jos olin päässyt muutaman merin eteenpäin nousi uudestaa ja myös haistelaan rupesi. Olin ihan ihmeissään kun se ei vaan pysynyt. saattoi olla että eii voinut istua siinä kun siinä kohti oli ruohotppaita, ja niissä saattoin haista voimakkaasti jonkun toisen koiran pissa. Otin sitten yhteislähtönä.

Putken jälkeen oli kepit joista lähdettiin 90asteen kulmassa vasemmalle ja pitkä vienti. (mei ei otettu keppejä) Jätin Noomin muutaman metrin päähän. Mentiin yhdessä hyppy ja sitten oli meille tosi vaikea juttu hyppy suorassa ja toinen hyppy ns. toisin päin ja se hyppy piti takaakiertää ja siitä jatkaa eikä käännytty. Noomi ohitti esteen vaikka tein takaakierrolla "1" hypyn ja "2" hypyn ja suhisin (ei sitä kyllä ole oikein sille opetettu, olen joskus vain käyttänyt) ja vaikka ite yritin kääntyä. siitä olisi taas pitänyt kääntää putkeen.

Aa välistä ja kaksi vierekkäin olevaa hyppyä ja toinen takaakierrettiin. Ihan ok. Hyppy, putki, sama hyppy ja pöydällä mulla oli namialusta (treenien aluss atein sen kanssa pöytää) Tällä pitää treenata pöytää!

Keräsin itselleni jännitystä ja saatoin senkin takia sössiä itsekin radalla hirveästi mutta tuntui ettei Noomikaan ollut oma itsensä. Lpuksi Noomi pörisi itseään nuoremalle koiralle. On se ehkä joskus nähnyt sen. Ja hermostui vähän Toivollekkin, toissakerrallakin vissiin: nauratti vähän kun oli muka iso. Samaisella kerralla varmaan myös Neran kanssa tuli kärhämää...? Niin ja lopuksi otin vähän näyttelyseisontaan. Juokseminen ei onnistunut ilman hyppyjä. Ja hiljaa sai käkeä kun tokoilijat treenasivat, kun jäätiin sinne ähäksi aikaa.

Niin meidän piti olla tauolla mutta eilen ajattelin (:D Meillä on pitkät tauot, mutta ehkä ollaan ratatauolla) että otan rengasta ja vähän putkijuttuja. No päätin sitten ottaa ensin putkea Noomille pimeästä kulmasta vaikkei se kyllä hankala ollut kun olin suulla mutta harjoiteltiin suhisemista. Ja hypyllä sitä vaikeaa kohtaa. Välillä onnistui ja heitin lelun, välillä ei. Sekä putkeen irtoamisia namikupilla ja pallolla mutta se oli aika vaikeaa kun oikastaan lähetin siitä päästä missä palkaa oli (sivuttain kauempana) niin Noomi tahtoi karata sinne ja Ronjaakin houkutteli se eikä paikka käsky oikein tehonnut.

13.8 Juoksin minun tavoitteeni 10km naisten kympillä Kempele Z-maraton tapahtumassa. Aika oli 1.24.08 ei ole leijumista ajassa, mutta mulla oli kokoajan sellainen suunnitelma että hyvä jos jaksan 8km ja saan kävellä vähän matkaa ja loppuun sitten juosta. Mutta ei tarvinut kävellä=) ja Pari 5km lenkkiä juossut pisimpinä. Siitä tuollalailla lyhyesti. Viimeviikolla en juossut kertaakaan kun halusin pari päivää levätä sitten tjoka ilta oli jotakin ja olin ajatellut meneväni, mutta sitten ajatellin että huomenna, ja nuhan alkua alkoin torstaina olemaan ja eilen se sitten tuli:(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti